Prima pagină » Există două alegeri pe care le poți lua…

Există două alegeri pe care le poți lua…

by Inimă Albastră
183 views

Există două alegeri pe care le poți lua atunci când viața te rănește. Nevasta te-a înșelat. Prietenul cel bun te dezamăgește. Un părinte îți moare. Și doare. Crezi că doar pe tine te poate durea atât de tare și nu știi ce să faci. E momentul în care iei o decizie inconștientă.

Întrebarea este: „Mă voi răzbuna pe viață pentru durerea asta sau voi înțelege?” Poți înțelege și accepta că oamenii sunt așa cum sunt fiindcă nu au capacitatea să iubească mai mult și să înțeleagă mai mult? Ai de ales: fac același lucru, negându-mi durerea sau iert și încerc să fiu mai bun decât au fost alții cu mine?

Ești îndeajuns de puternic să rămâi tu, așa cum ești, sincer, drăgăstos și încrezător? Fiindcă asta înseamnă a fi un om puternic. Să rămâi tu. Și cum poți rămâne tu? Iertând. Iertând cu gândul, cu vorba și cu tot ce ai mai bun. Doar atunci poți spune că ai trecut peste și ai învățat ceva.

CITEȘTE ȘI :  Ochii verzi

ADVERTISMENT

Aud discuții des despre ce înseamnă să fii om puternic și ce înseamnă să fii slab. Majoritatea consideră că atunci când plângi ești slab, atunci când spui ce gândești ești slab, atunci când îți pasă ești slab! E adevărat, ceea ce iubești devine o slăbiciune pentru tine. Ce om n-ar înnebuni de durere văzându-și copilul omorât în fața lui? Sau care nu ar rămâne marcat de moartea fratelui său? Durerea e prețul iubirii. Dar nu poți iubi altfel decât din tot sufletul. Nu poți iubi cu ideea că nu trebuie să te atașezi fiindcă în caz că ceva se întâmplă s-ar putea să te doară. Nu se poate iubi cu precauție, teamă sau neîncredere. Nu se poate iubi decât cu gândul la nesfârșit, cu curaj și cu încredere oarbă. Iar încrederea oarbă nu înseamnă neaparat că crezi tot ce ți se spune, ci că ai credința că în sufletul celuilalt a mai rămas un gram de omenie despre care nici măcar el nu știe.

CITEȘTE ȘI :  Ca și viața ,prietenia e compusă și din grijă,din spaime și nesiguranță...

Ce dovadă mai mare de putere sufletească există decât să te deschizi lumii, iubind-o, conștient fiind că oricând îți poate înfige o sabie ninja în inima? Ce semn de putere poate fi atunci când te ascunzi în tine, când taci bănuitor sau când negi că-ți pasă? E foarte simplu să fii om de nimic. Nu ai nevoie să depui vreun efort pentru asta. Dar e și calea cea mai sigură de a te pierde pe tine.

Sunt oameni care susțin sus și tare că au încredere în ei dar nu au în oameni. O mare porcărie!… Logic vorbind, toți suntem oameni. Nu poți să nu ai încredere în oameni dar în tine să ai, fiindcă și tu ești om. Și dacă ai învățat ceva despre tine până acum, ai înțeles deja că nu ești perfect, că ai și binele și răul în tine și totul depinde de tine și de alegerile tale.

 

CITEȘTE ȘI :  Metode de a atrage parteneri potriviti in viata ta

ADVERTISMENT

S-ar putea să îți placă și :

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy