Prima pagină » Femeile înşală, iar bărbaţii nu iartă

Femeile înşală, iar bărbaţii nu iartă

by Inimă Albastră
71 views

Potrivit statisticilor numărul femeilor care îşi înşală partenerul este tot mai mare. Femeile înşală, iar bărbaţii nu iartă. Bărbaţii nu mai pot fi denumiţi “sexul infidel”, dar pot fi catalogaţi “sexul neiertător”.

“Bărbaţii îşi pot trece cu vederea propria infidelitate foarte uşor, dar când vine vorba de infidelitatea partenerei de cuplu le vine mult mai greu să judece în aceeaşi manieră”, susţine terapeutul Phillip Hodson.

La fel, femeile se arată mai dispuse să ierte infidelitatea partenerului, decât o fac bărbaţii, arată dailymail.co.uk.

Aşadar, în timp ce femeile tind să-i egaleze pe bărbaţi în ceea ce priveşte infidelitatea, ei nu se clintesc din loc în a ne egala pe noi la capitolul iertare a infidelităţii.

CITEȘTE ȘI :  5 zodii de barbati afemeiati

Diferenţa de optică dintre bărbaţi şi femei

Consilierul de cuplu, Paula Hall spune că, spre deosebire de femeie, bărbatul se gândeşte automat la despărţire dacă află de infidelitatea partenerei.

“Pentru bărbaţi, componenta sexuală a infidelităţii contează, în timp ce femeile sunt mai predispuse să întrebe partenerul infidel dacă-şi iubeşte amanta. Femeile se simt mai ameninţate dacă partenerul s-a implicat emoţional în aventură. Pentru bărbaţi contează partea sexuală din cadrul infidelităţii femeii”, precizează consilierul.

Potrivit terapeutului Hodson, femeia înşelată îşi simte demnitatea ştirbită, în timp ce bărbatul îşi simte masculinitatea atacată, ajungând chiar să considere că şi-a pierdut identitatea.

ADVERTISMENT

De ce creşte numărul femeilor infidele?

“Motivul principal îl reprezintă câştigarea independenţei financiare a femeii. Dependenţa financiară o determina pe femeie să rămână într-o căsnicie nefericită”, crede consilierul Keren Smedley.

CITEȘTE ȘI :  Nu este nimic mai de dorit decât un barbat care își cunoaște limitele...

Un alt motiv, potrivit consilierului, îl reprezintă ascensiunea profesională şi tentaţiile de la locul de muncă. Orele târzii petrecute la birou şi călătoriile de afaceri înseamnă mai puţin timp petrecut cu partenerul de cuplu şi mai mult timp petrecut în compania diferitelor tentaţii.

Nu în ultimul rând, unele femei se decid să-şi ia zborul atunci când copiii şi-au dobândit independenţa, neavând motiv să mai conserve o căsnicie nefericită.

În principiu femeile înşală din acelaşi motiv ca şi bărbaţii, din lipsă de atenţie şi afecţiune, consideră Paula Hall.

Statistici îngrijorătoare privind infidelitatea

Până una alta, infidelitatea se află în top 3 al motivelor de divorţ. Studii recente arată că bărbatul este mai predispus să divorţeze din cauza infidelităţii partenerei faţă de femeile căsătorite şi înşelate.

CITEȘTE ȘI :  Nu mi-e dor de tine! În niciuna dintre zile și în niciuna dintre nopți!

Potrivit unui studiu, unu din şapte oameni implicaţi în relaţii este infidel. 15% dintre bărbaţi au recunoscut că şi-au înşelat partenera, spre deosebire de 10% dintre femei, potrivit lemondrop.com.

Aşadar, cuplurile ar trebui să stabilească de la bun început ce constituie în viziunea lor un act de infidelitate şi cât de mult contează pentru fiecare acest aspect în relaţia de cuplu.

ADVERTISMENT

S-ar putea să îți placă și :

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy