Prima pagină » În fiecare dimineață în care ne trezim…

În fiecare dimineață în care ne trezim…

by Inimă Albastră
224 views

În fiecare dimineață în care ne trezim, mofturoși ba că-i prea devreme, ba că-i prea târziu, ba că n-am visat cu cine am fi vrut, ba că ne-a trezit vecinu’ de la etaj care-și renovează baia…undeva, în alt colț din lume, în același timp, sunt oameni care n-au dormit deloc. De foame. De durere. Sau de frică.

În fiecare clipă în care înjosim oamenii din jur, îi tratăm cu vorbe care dor, ne vorbim de rău prietenii și ne revoltăm împotriva familiei în care ne-am născut…undeva, în alt colț din lume, în același timp, sunt oameni care nu pot fi aproape de prietenii lor. Oameni care și-au văzut părinții sau copii murind. Oameni care știu ce înseamnă o vorbă blândă.

CITEȘTE ȘI :  Un loc de rai era, o viață alături numai și numai de tine...

În fiecare moment în care putem zâmbi; putem juca fotbal; merge la cumpărături prin mall și cheltui banii pe toate lucrurile de care suntem, uneori, conștienți că nu ne folosesc prea mult; putem privi în liniște un film acasă sau putem să ne îmbătăm cu prietenii până la 7 dimineața…undeva, în alt colț din lume, în același timp, cineva plânge; cineva nu se poate juca; cineva nu are nici pâine să mănânce și moare de foame; cineva e bătut, urmărit, ucis sau terorizat și nu are liniște deloc.

ADVERTISMENT

În fiecare moment în care ne plictisim, ne plângem că viața e prea dură fiindcă nu ne iubește cine vrem, cum vrem și când ne apucă pe noi; când nu ne convine că lucrăm prea mult sau prea puțin sau deloc; că de ce ăla are mai mult și noi mai puțin…undeva, în alt colț de lume, în același timp, sunt oameni care trăiesc cu mult mai puțin decât avem noi; se bucură de lucrurile simple pe care noi nici nu le observăm; iubesc fără să pună întrebări și să ceară ceva în schimb; sunt oameni care nu au timp să-și pună prea multe întrebări pentru că viața nu-i lasă să respire deloc și nu au ocazia să se plictisească.

CITEȘTE ȘI :  Nu-mi mai amintesc de momentele în care m-ai dezamăgit...

În fiecare seară când ne punem în pat și ne putem auzi gândurile, că suntem lângă persoana pe care o dorim sau suntem singuri; că suntem mulțumiți de ce-am realizat sau suntem nervoși pentru nimicuri; că avem bani în buzunar sau nu…undeva, în alt colț din lume, în același timp, sunt oameni care se bucură pentru simplul fapt c-au supraviețuit încă o zi. Sunt oameni care adorm, dacă au norocul să o facă, cu speranța că mâine vor fi treziți de-o zi mai bună.

Oameni care (culmea, nu?) nu și-au pierdut speranța. Sunt doar câteva dintre motivele pentru care ar trebui să apreciem ceea ce avem: că suntem sănătoși și cât suntem de norocoși să avem atâtea lucruri care pentru alții…undeva, într-un alt colț din lume, în același timp, înseamnă sau ar însemna TOTUL.

ADVERTISMENT

CITEȘTE ȘI :  Dacă ai fi aici acum te-aș lua de mână ...

S-ar putea să îți placă și :

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy