Prima pagină » Flori și plante negre : detalii surprinzătoare și neobișnuite în grădina ta

Flori și plante negre : detalii surprinzătoare și neobișnuite în grădina ta

by Inimă Albastră
2362 views

Există flori și plante negre…Chiar dacă ești încântat de movul liliacului, irișii galbeni îți inundă sufletul de bucurie și energie, iar trandafirii roșii te fac să te gândești la romantism și iubire ce ai spune dacă ai avea în gradină flori și plante negre?

Neobișnuitele plante pot deveni vedete printre toate celelalte frumuseți naturale, datorită aspectului ciudat și nenatural.

Chiar dacă unele flori și plante sunt considerate a fi negre, ele pot avea uneori nuanțe de roșu foarte închis sau mov închis.

1. Orhideea Millennium Magic „Witchcraft”

Millennium Magic „Witchcraft” aparține genului Minnierara și face parte din familia orhideelor. Deși este destul de greu să te obișnuiești cu ideea că orhideele, unele dintre cele mai sensibile și mai frumoase flori din lume, pot fi și negre, iată că natura îți arată că se poate.

CITEȘTE ȘI :  Salak – o grozăvie de fruct

2. Petunia „Black Cat”

Noaptea, toate pisicile sunt negre, dar petuniile „Black Cat” sunt negre și în timpul zilei. „Black cat” este singura specie de petunii din lume care are inflorescențe negre.

3. Stapelia „Caralluma russeliana”

Stapelia este un gen de plante suculente întâlnit adesea în Africa de Sud. O specie a acestui gen, Carralluma russeliana, produce flori negre. Acestea cresc sub formă de sferă în vârful plantelor. Fiecare floare neagră are centrul colorat în nuanțe de roz și mov.

ADVERTISMENT

4. Weigela „Midnight Wine”

Weigela „Midnight Wine” este un arbust care își schimbă coloritul pe parcursul anului. Dacă la începutul primăverii este verde, până la sfârșitul toamnei frunzele capătă nuanțe foarte închise, aproape negre.

CITEȘTE ȘI :  Cel mai negru material tocmai a fost inventat!

5. Iris „Here Comes the Night”

Here Comes The Night” este o specie surprinzătoare și neobișnuită de iris. Florile au nuanțe foarte închise de indigo și violet, astfel că de la depărtare par a fi negre ca abanosul.

6. Zambila „Dark Dimension”

Nu în ultimul rând, o altă floare de o frumusețe rară este zambila „Dark Dimension”. Buchetele de flori au o nuanță de albastru foarte închis, însă planta este considerată a fi de culoare neagră.

Exemplarul este la concurență cu o altă specie de zambilă, „Midnight Mistic”. La aceasta din urmă se observa ușoare nuanțe de violet închis pe petalele florilor.

CITEȘTE ȘI :  Ce se intampla daca bei o ceasca de cafea pe zi?


Sursa

ADVERTISMENT

S-ar putea să îți placă și :

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy