Prima pagină » Am fost învățați să credem că gelozia e strâns legată de dragoste…

Am fost învățați să credem că gelozia e strâns legată de dragoste…

by Inimă Albastră
84 views

Am fost învățați să credem că gelozia e strâns legată de dragoste. “Nu e îndragostit care să nu fie măcar puțin gelos” se spune. Nimic mai neadevărat.

Dacă spui că ești gelos din iubire spui de fapt că nu iubești suficient. Lucrurile sunt foarte clare după părerea mea, iubești cu toată ființa ta și atunci iubirea e adevărată și durabilă, sau nu iubești. Ți se pare doar că afecțiunea pe care i-o porți cuiva ar fi iubire, dar nu cobori în sufletul tău să vezi ce se întâmplă cu adevărat. Când iubești cu adevărat îți pui sufletul în palmele celuilalt fără să te întrebi ce va face acesta cu el. Ai încredere nemărginită în persoana pe care spui că o iubești. Când iubești îți picură miere în cuvinte, pentru că mereu cauți cuvinte – chiar inventezi unele noi – care să exprime ce simți.

CITEȘTE ȘI :  Am iubit mereu ,dar acum mai mult decât oricând ...

ADVERTISMENT

Când iubești nu ai vise și planuri de viitor diferite de ale persoanei iubite. N-ai putea, pentru că ființa ta se simte desăvarșită doar alături de persoana pe care o iubești. Nu iubești numai acea persoană, îi iubești familia, îi iubești cățelul și floarea din fereastră. O iubești cu toate calitățile, dar mai ales cu toate defectele ei și ți se pare de-a dreptul fermecătoare și unică. Și chiar așa este, pentru că nimic nu este mai puternic pe lumea asta decât credința noastră. Nu, nu mă refer la credința religioasă aici, mă refer la credința-încredere în tot ce reprezintă persoana iubită.

CITEȘTE ȘI :  În viață nu primim a doua șansă...

Când iubești cu adevărat, fiecare lucru mic devine o mare bucurie pentru că o împarți cu acea persoană. Fiecare lucru pe care îl atinge capătă o aură de sfințenie și-ți dorești să-l păstrezi neatins ca într-un muzeu al iubirii. Fiecare lucru pe care îl primești în dar de la persoană iubită are o valoare nemăsurată și ești în stare să te lupți și cu balaurii poveștilor ca să nu-l pierzi.

Când iubești cu adevărat plutești în al noulea cer, dansând printre nori și persoana pe care o iubești ți se pare a fi un înger deși n-ai văzut niciodată cum arată unul.

ADVERTISMENT

S-ar putea să îți placă și :

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy