Prima pagină » Fructele goji, o minune a naturii

Fructele goji, o minune a naturii

by Inimă Albastră
182 views

Beneficiile fructelor goji sunt cunoscute în Asia de secole.

În lumea occidentală acestea au ajuns recent. Extractul de goji s-a descoperit că are un rol important în creșterea energiei, încetinirea procesului de îmbătrânire și totodată este folositor și pentru dietele care luptă cu kilogramele în plus.

La noi acesta se găsește sub formă de boabe, proaspete sau uscate, ori sub formă de suc.

Studiile au demonstrat până în prezent că fructele goji pot îmbunătăți calitatea vieții oricarei persoane. Generații de asiatici oferă mărturii despre acest lucru, invocând beneficiile pe termen lung ale fructului.

Creșterea nivelului de energie, viață mai lungă, contribuția la pierderea în greutate, funcții digestive îmbunătățite, reducerea riscului de cataractă și un somn liniștitor sunt câteva dintre posibilele avantaje ale unui regim zilnic care să includă fructe goji.

CITEȘTE ȘI :  Salak – o grozăvie de fruct

Fructul este indigen din țările asiatice. Asiaticii folosesc fructele goji de padure de peste 5000 de ani ca medicament.

În condițiile în care este oferit de natură și a fost supus multor cercetări de-a lungul anilor, este 100% sigur pentru consum. De asemenea avand mai mult de 20 de vitamine și minerale în compoziție, nu e de mirare de ce este cunoscut ca unul dintre cele mai nutritive alimente din lume.

ADVERTISMENT

Conține cantităti considerabile de fier, zinc, riboflavină, vitamina E și vitamina A. De asemenea conține și de aproximativ 500 de ori mai multă vitamina C decât portocalele. Fructele Goji conțin și 18 aminoacizi și substanțe nutritive precum polizaharide și antociani.

CITEȘTE ȘI :  Curiozitati pe care sigur nu le stiai

Polizaharidele, așa cum este cunoscut, sunt o sursă bună de energie și au rol de combustibil în procesul metabolismului.

Aminoacizii ajută la recuperarea pierderilor de energie, determinând îmbunătățirea nivelurilor de proteine din organism. Și antocianii au efecte terapeutice asupra organismului fiind declarați apărători ai organismului împotriva celulelor canceroase și altor substanțe chimice dăunătoare.

Experții în nutriție și medicină alternativă continuă cercetările în legatură cu utilizarea fructelor goji și beneficiile acestora asupra organismului uman.

Pot fi utilizate fructele în sine sau produse pe bază de goji. Dintre acestea putem enumera ceaiul, sucul și uleiurile esențiale care au la bază fructul minune.

Printre beneficii mai putem enumera și puternicul rol antioxidant care ajută printre altele și la îmbunătățirea funcțiilor renale, vederii, ajutând și la curățarea colonului.

CITEȘTE ȘI :  Ce dezvaluie stiinta despre sarut.

Printre beneficiile descoperite de studiile recente se numără și refacerea ADN-ului care prezintă urme de deteriorare, prima cauză a apariției cancerului.

ADVERTISMENT

S-ar putea să îți placă și :

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy