Prima pagină » Grădina Imperială Katsura

Grădina Imperială Katsura

by Inimă Albastră
308 views

Grădina Imperială Katsura este situată în orașul Kyoto din Japonia.

Grădina a fost construită în perioada Edo (dinastia chineză Qing, 1644-1911), o perioadă de izolare națională în care plimbările în gradinile private erau în vogă.

Katsura Imperial (桂 離宮, Katsura Rikyu) este una dintre cele mai bune exemple de arhitectură pur japoneză și design de grădină. Vila si gradina în forma lor actuală au fost finalizate în 1645 ca reședință pentru familia Katsura, membrii ai familiei imperiale Japoneze .

Vila poate fi vizualizat doar în excursii organizate de agențiile agreate de casa Imperială . Ele durea

ză aproximativ o oră și sunt în japoneză doar, cu toate acestea, un ghid audio în limba engleză este disponibil. În timpul turului, grupul face un tur de plimbări de-a lungul traseului de mers pe jos în jurul grădinii și lacului central. Clădirile palatului pot fi vizualizate numai din exterior. Fotografiatul este permis doar din câteva locuri desemnate.

CITEȘTE ȘI :  Porumbelele

ADVERTISMENT

Grădina adăpostește Palatul Katsura, un complex cu multe case de ceai și clădiri lângă lac. Priveliștile din aceste clădiri, reprezintă ultimul apogeu al artei peisagiste japoneze, la scară mare, între timp apărând grădinile particulare, de la țară.

Katsura ilustrează cel mai bine stilul grădinilor japoneze, cu iazuri, podețe și cireși. Grădina face parte dintr-un complex de clădiri și parcuri ce datează din secolul al XVII-lea. Aici poți admira sute de specii de plante și copaci, lacuri, poduri și căsuțe desprinse parcă din basme. Grădina Katsura este considerată, în prezent, o adevarată operă de artă.

ADVERTISMENT

S-ar putea să îți placă și :

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy