Prima pagină » Încrederea în tine vine din gândurile bune.

Încrederea în tine vine din gândurile bune.

by Inimă Albastră
170 views

Încrederea în tine vine din gândurile bune. Din speranță. Speranța că poate fi mai bine și că poți fii mai bun. Și dacă tu poți, oricine poate ( dacă vrea! ). În nici un caz încredere în sine nu înseamnă să nu te îndoiești niciodată de tine. Dacă ești sigur că nu greșești, nu vei vedea greșeala și n-o poți îndrepta niciodată.

Îndoiala e principala funcție a inteligenței. La fel cum Descartes spunea: „Dubito ergo cogito, cogito ergo sum” – Mă îndoiesc deci gândesc, gândesc deci exist.” Asta înseamnă că nu există un adevăr absolut aici, pe lumea asta. Fiecare e cu adevărul lui subiectiv. Dar adevărul e la mijloc, sau dacă nu, cu siguranță în afara noastră. Și cum putem ajunge la adevăr? Reevaluând permanent vechile idei, șlefuind adevărul de ieri. Nu punând adevărul într-o vitrină ca și cum l-am găsit.

CITEȘTE ȘI :  Daca vrei sa o iei de la capat cu cineva...

Adevărul este eroarea îndelung corectată” sau „Iubiți pe cei care caută adevărul, dar îndoiți-vă de cei care pretind că l-au găsit.

Așadar, ești absolut responsabil de tot ceea ce faci în lumea asta. Nu Dumnezeu, nu soarta, nu Sf. Iosif de la Partoș! Tu! Asta înseamnă și că, la un moment dat, vei plăti într-un fel sau altul. Poate nu azi, poate nu anul ăsta.

ADVERTISMENT

Dar cu siguranță va veni ziua în care vei uita toate porcăriile pe care le-ai făcut. Poate vei fi deja liniștit și departe de trecut. Poate vei avea familie sau vei călători. Poate îți vei dori un copil și-l vei avea. Poate că tu ai uitat ceea ce viața nu uită: să te răsplătească! Și atunci vei începe să primești înapoi ceea ce ai dat în diferite forme. Vei fi părăsit. O persoană dragă va muri. Vei pierde banii și tot ce-ai adunat. Sau poate te vei îmbolnăvi de o boală incurabilă. Viața nu te întreabă cum vrei să-ți plătești datoriile!

CITEȘTE ȘI :  Mă închin din suflet și te sărut cu dor ...

Așa că dacă n-ai frică de Dumnezeu, Allah, Shiva sau mai știu eu ce Thor de pe altă planetă. Dacă n-ai nici principii morale bine întemeiate care să îți provoace mustrări de conștiință! Dacă nu te uiți în jurul tău să observi că lucrurile astea se întâmplă altora în timp ce tu continui să fi la fel! Dacă nu crezi în nici un lucru care ar putea să te facă mai om decât ești, atunci așteaptă și ai să te convingi pe pielea ta!

Tot ceea ce oferim se întoarce la noi. Asta înseamnă că ești singurul om de care ar trebui să te temi și singurul om pe care ar trebui să începi să-l schimbi!

CITEȘTE ȘI :  Asta ţine de dragoste: a privi la om şi a vedea în el o frumuseţe de nerăpit...

ADVERTISMENT

S-ar putea să îți placă și :

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy