Prima pagină » Lacul din România care îşi schimbă culoarea în funcţie de anotimp

Lacul din România care îşi schimbă culoarea în funcţie de anotimp

by Inimă Albastră
230 views

Este unic în Europa datorită felului în care s-a format şi datorită proprietăţii sale de a-şi schimba culoarea în funcţie de anotimp. Este Lacul Albastru, situat la poalele Munţilor Gutâi.

Primăvara, lacul are culoarea albastru deschis şi albastru închis, vara are culoarea verde închis şi uneori cu reflexe de smarald , în timp ce toamna devine verde închis şi uneori maro. Nu există încă o explicaţie ştiinţifică pentru aceste schimbări.

ADVERTISMENT

Zona a fost declarată arie protejată, prin Legea Nr. 5 din 6 martie 2000, şi ocupă o suprafaţă de 0,50 hectare. Lacul Albastru înseamnă de fapt o întindere de apă de formă eliptică, cu o adâncime a apei de până la 4 metri, scrie romani-buni.info.

CITEȘTE ȘI :  Lenesul, chiar este lenes?

Pentru a ajunge în zona lacului, se pleacă din centrul oraşului Baia Sprie, prin faţa bisericii catolice, pe strada care duce în direcţia nordică până la liziera pădurii, iar apoi se urcă pe o potecă până la lac.Timpul de mers este de 35 – 45 min.

Sursa

ADVERTISMENT

S-ar putea să îți placă și :

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy