Mă întreb adesea ce e în mintea oamenilor care mă întreabă „de ce ești tot singură”, „n-ai avut nici o întâlnire”, „toate femeile de vârsta ta au un iubit sau sunt măritate”, „când te hotărăști să te așezi la casa ta”, „nu știi cum să faci un bărbat să se îndrăgostească de tine”?

Acestea sunt întrebările cele mai auzite în toată viața mea. Nu doar în familia mea, prieteni…dar și de la cunoștințe și oamenii din jurul meu. Dacă aș avea câte un bănuț pentru fiecare dată de câte ori am auzit aceste întrebări, as fi milionară acum.

Câteodată le răspund politicos și încerc să îi fac să înțeleagă că scopul unei femei în viață nu este doar de a fi măritată și de a avea copii. Nu fiecare femeie dorește să taie ceapă sau cartofi în bucătărie. Sau pur și simplu le răspund „îl aștept pe domnul Perfect”. Dar uneori îmi pierd cumpătul și spun „sunt fericită așa cum sunt, nu am nevoie de un bărbat să îmi dicteze viața mea, pot avea grijă de mine și singură.”

Nu e că nu mi-aș dori să fiu într-o relație cu cineva. Doar că am fost în diferite relații care au fost doar pentru a mă lăsa cu inima zdrobită, să fiu călcată în picioare și să fiu sufocată de teroare. Timpul oferit acelor relații s-au dovedit o pierdere de timp, timp care nu am cum să îl mai iau înapoi…Am petrecut ore ajutând partenerii mei să reușească în viață, le-am oferit confortul necesar, un acoperiș deasupra capului și o companie în care m-am pierdut complet. Am oferit prioritate relației înaintea mea, lăsându-mi în urmă dorințele și speranțele mele…

Nu sunt perfectă și de multe ori cad la pământ plângând de dorința de a avea un iubit. Mă simt distrusă când văd prietenii mei în căsătorii fericite cu copii.  Poate sunt condamnată că îmi doresc să fiu iubită înainte ca eu să iubesc.

Și dacă niciodată nu voi avea familia mea și un partener care să îmi fie și iubit , și prieten…voi adopta un copil și îmi voi dedica viața acelui copil. Nu am nevoie să fiu măritată sau să fiu într-o relație pentru a trăi. Am nevoie doar de iubire adevărată și nu este neapărată nevoie de un bărbat pentru asta. Sunt singură și sunt mândră de asta.

 

Comments are closed.