Prima pagină » Magia sarutului: legende si mituri

Magia sarutului: legende si mituri

by Inimă Albastră
98 views

Magia sarutului: legende si mituri.Legendele si miturile ce ne inconjoara sunt numeroase. Cele mai familiare sunt acelea in care explicatia ramane cat mai neclara. Ajunge, insa! Mai jos gasiti mai multe informatii cu privire la doua dintre legendele si miturile cele mai cunoscute; povesti care au circulat intr-una de-a lungul secolelor. Va invitam sa le cititi.

Sarutul sub vasc

Exista o multime de variante si in privinta acestei plante care este considerata baza unor legende dintre cele mai intrigante:

• Originea crezului ca vascul are puteri magice, a aparut in Europa pre-crestina. Se spune ca se folosea pentru paza contra zanelor care furau, dezvaluia secretele viselor si promova fertilitatea. O anume legenda spune ca vascul a fost o planta sacra a zeitei Frigga, ce era zeita dragostei si mama zeului Balder. Balder a avut un vis cum ca murea, iar Frigga era tulburata, caci toata viata de pe pamant se sfarsea daca visul se adeverea. A implorat toate lucrurile de pe pamant sa nu ii faca rau fiului ei, insa uitase de vasc. Holder, dusmanul ei, a planuit sa foloseasca planta aceasta ca sa il ucida pe Balder. Insa acesta a revenit la viata, prin eforturile mamei sale, si se spune ca lacrimile ei s-au transformat in fructele mici si albe ale vascului. Mai tarziu, a dat ordin ca oricine se aseaza sub aceasta planta, sa fie ferit de rele doar cu un sarut ce simboliza dragostea.

CITEȘTE ȘI :  5 greseli pe care le faci cand te saruti

•In Anglia secolului 18, se credea ca vascul o poate face pe o femeie sa ia in considerare perspectiva casatoriei. Vascul se aseza deasupra unei usi si avea forma unei mingi si era decorat fie cu elemente stralucitoare, fie cu unele care sa atraga atentia. Femeia care statea sub un asemenea ornament irezistibil, se lasa in voia sarutului. Insa acest sarut era deosebit, ca niciun altul, deoarece legenda spune ca persoanele care se saruta in acest mod sunt predispuse la a avea o legatura profunda de dragoste (sau cel putin o relatie pe termen lung). Insa, cu toate acestea, daca se afla sub vasc si nu o saruta nimeni pe femeia respectiva, ea nu se va marita cel putin un an!

CITEȘTE ȘI :  Personalitatea lui în funcție de cum te sărută

ADVERTISMENT

Sarutul Pietrei Blarney

Despre aceasta piatra se spune ca se gaseste in turnul Castelului Blarney, localizat in satul irlandez cu acelasi nume. Castelul a fost construit in anul 1446 de catre Cormac Laidhiv McCarthy (Lordul de Muskerry); peretii sai au o grosime de 5 m si 48 cm (necesare atacurilor cromwellianilor si ale trupelor lui William al treilea.

• Originile proprietatilor magice ale Pietrei Blarney nu sunt clare. O versiune a legendei spune ca o batrana a fermecat piatra in semn de recompensa pentru ca regele a salvat-o de la inec; cand regele saruta piatra vrajita, aceasta ii oferea darul de a vorbi dulce si convingator.

• O alta versiune spune ca piatra a fost data lui Cormac McCarthy de catre Robert Bruce in 1314, ca semn al multumirii pentru sprijinul in Batalia de la Bannockburn. Intr-o cearta contra unei reguli generale ale Elizabetei I, regina i-a spus lui McCarthy ca el a fost cel care a „lingusit-o prea mult”, iar asa s-a nascut legenda.

CITEȘTE ȘI :  6 moduri să-ți păstrezi iubitul

• Se spune ca cine saruta acea piatra capata „darul vorbirii”, insa este dificil de ajuns la ea, deoarece este fixata intre partea principala a castelului si un parapet, iar persoanele doritoare de a o saruta trebuie sa se lase pe spate, apoi sa se aplece, tinandu-se de barele de fier pentru a isi asigura suportul. Pare periculos si chiar asa este, deoarece exista riscul caderii. Daca ajungi acolo, iti sugeram sa te antrenezi (de exemplu sa iti atingi degetele de la picioare cu cel putin 30 de secunde inainte sa incerci sa o saruti, caci in acest mod muschii spatelui se pregatesc pentru socul in care trebuie sa sustina greutatea atunci cand te lasi pe spate).

ADVERTISMENT

S-ar putea să îți placă și :

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy