Prima pagină » O seară liniștită de iarnă…

O seară liniștită de iarnă…

by Inimă Albastră
0 comment

O seară liniștită de iarnă. Îi puteam simți tăcerea plăcută, relaxantă pe drumul spre casă. Deși pardesiul negru, lung era destul de subțire pe o vreme ca asta, iar rochia și mai ușoară de pe dedesubt abia îmi atingea pielea, nu puteam simți frigul.

Mâinile învelite în mănuși erau îndesate până la încheieturi în buzunare, iar geanta se clatină ușor, în ritmul pașilor, lipindu-se la fiecare mișcare de piciorul drept. Mergeam repede, răsuflând ușor în fularul gros, după ceilalti trecători. Trotuarul îngust era înnegrit de noapte, iar zăpada lăsase o boare umedă prin aer, zburând de prin tufișurile de lângă gard. Cizmele mele lăsau zgomote surde în noapte, aducându-mi un zâmbet pe buze și o stare plăcută de siguranță la amintirea pe care aceste sunete mi-o evocau.

Umbra mea neagră era singura care se mai plimba pe trotuarul întunecat al gangului, iar eu puteam simți frica tremurându-mi ușor în vene, urcându-mi-se pe șira spinării și în încheieturi. Acolo sângele fierbea ușor, iar pulsul creștea înnebunit. Era frig…cum se face că tocmai acum îl simțeam? Erau două umbre pe gard, dar o singură persoană. Întorceam capul – nimeni în spate. Priveam peste tot și nu vedeam nimic. Era mult prea întunecat. Apoi ai apărut brusc, în depărtare, învaluit într-un fum dens de țigară, sprijinit neglijent de gard. M-am oprit brusc. Cine erai? Erai tu? Tu erai, nu-i așa?

ADVERTISMENT

Am avut toata ziua senzația că mă urmărești, că vei veni, că mă vei întampina surâzand și, îmbrățișându-mă, îmi vei șopti pe buze ceea ce numai tu știi să șoptești. Este ziua ta azi, îmi șoptești că ai venit pentru mine – s-o petrecem împreună. Că sunt singurul cadou ce ți se potrivește și de care ai nevoie. Că totul s-a sfârșit și a început aici, din nou….în frig, în noapte, în iarnă. Îmbrățișarea ta e căldura, iubirea ți-e lumina, iar inima îți e umplută de parfum cald, proaspăt de primăvară…. Tu ai un anotimp în suflet și dragostea-n priviri, iar eu aș da orice să ți le fur pe amândouă și să ți le dau înapoi iar și iar.

Nu știu dacă erai tu sau altcineva, căci m-am întors pe calcâie și la prima cotitura am luat-o la fugă. Am alergat ca o nebună prin noapte, cu faldurile negre zburându-mi pe picioare și cu lacrimile reci coborându-mi pe obraji. Degeaba. A trecut înca o zi.

ADVERTISMENT

S-ar putea să îți placă și :

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy