Prima pagină » Oare știe cineva cu adevărat ce este prietenia?

Oare știe cineva cu adevărat ce este prietenia?

by Inimă Albastră
277 views

Oare știe cineva cu adevărat ce este prietenia? Uneori pare ușor de explicat dar, de fapt, este un termen dificil de definit. Poate unii nici nu au avut un prieten adevărat vreodată, poate unii au crezut că și-au găsit cel mai bun prieten și apoi au avut parte de o mare dezamăgire când și-au dat seama că persoana nu era de încredere.

Adevărul e că prietenia adevărată este tot mai rară. În ziua de azi toată lumea își vede în primul rând interesul personal, propriile ambiții și nu prea mai avem timp să lăsăm de la noi, să avem încredere în cineva. Prietenii adevărați sunt acei oameni în care ai încredere oarbă, cei pentru care ai lăsa deoparte pentru un moment propriile interese și ambiții.

CITEȘTE ȘI :  Pentru bărbați, prietenia înseamnă onoare...

Un prieten adevărat este cel cu care poți împărtăși sentimente, trăiri, gânduri și care nu te judecă decât în mod obiectiv. Un prieten adevarat îți spune când greșești, se bucură sincer pentru realizările tale și îți este aproape în momentele esențiale din viața ta.

Nu ai parte de prea mulți prieteni adevărați. Cunoștințe cu care îți petreci timpul poți avea, dar la momentul adevărului, când ai nevoie de un sfat, de un umăr pe care să plângi…abia atunci știi cine este într-adevăr lângă tine. Un prieten adevărat este mereu acolo, indiferent de situație.

ADVERTISMENT

Prietenia adevărată se naște și din situații neașteptate. O prietenie adevărată se poate lega în orice fel de circumstanțe și poate dura o viață întreagă dacă este bazată pe sentimente adevărate, pe respect și pe buna-înțelegere.

CITEȘTE ȘI :  Nu te purta cu el mai bine decât cu tine...

Dar și prietenia adevărată se poate termina. Și intre doi prieteni foarte buni pot interveni situații care duc la o ruptură ce uneori nu se mai poate repara. Nu trebuie să considerăm că odată ce am câștigat un prieten, îl vom avea mereu. O prietenie adevărată și sinceră necesită atenție și trebuie întreținută pentru că și aceasta este o flacără ce se poate stinge.

Nu e deloc ușor să vorbești despre prietenie. Ca și iubirea, e mai bine să o simți și să o trăiești. Un prieten poate fi mai mult decât un frate în anumite momente, poate fi mai solidar cu gândurile tale decât propria familie, poate fi chiar conștiința ta când e cazul.

CITEȘTE ȘI :  Oamenii intră în viața ta, te privesc și îți vorbesc...

De aceea nu are rost să încerci să definești o relație atât de frumoasă precum cea de prietenie adevărată. E păcat să nu ai un prieten adevărat. Tu ai?

ADVERTISMENT

S-ar putea să îți placă și :

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy