Prima pagină » Pentru bărbați, prietenia înseamnă onoare…

Pentru bărbați, prietenia înseamnă onoare…

by Inimă Albastră
96 views

Pentru bărbați, prietenia înseamnă onoare, respect și acea modalitate prin care pot dovedi cine sunt, fără să pălăvrăgească ore întregi despre asta. Asta înseamnă că o dată ce o femeie a pierdut încrederea unui bărbat, ea nu va mai fi aceeași pentru el niciodată, chiar dacă va continua să o iubească, ea nu mai este prietenul pe care el s-ar fi putut sprijini. Și poate aici e momentul în care bărbații și femeile nu se mai află pe același loc.

Nu fiindcă femeile ar fi inferioare și bărbații pot să facă orice, ci pentru că înțeleg diferit această legătură de prietenie. E ca și cum, în timp de război, pe front, un camarad îi întoarce spatele. Bărbații vor ține strâns mâinile celor care se sting din viață, vor blestema războiul și vor păstra mereu vie amintirea acelui prieten. Femeile vor jeli și vor povesti despre cum au făcut asta.

CITEȘTE ȘI :  Nu știu ce să-ți spun, nu știu la ce să mă gândesc...

Tot ei, privesc lucrurile într-un mod atât de simplu încât această simplitate capătă o valoare deosebită. Precum acele lucruri banale pe care le trăim, dar care ne aduc atâta bucurie. Bărbații n-au nevoie de trâmbițe și nu luptă pentru ca, mai apoi, să poată povesti despre asta, ei își fac datoria și sunt mai capabili să ducă această datorie la bun sfârșit.

ADVERTISMENT

Dacă, noi, femeile am înțelege mai bine toate astea; dacă am învăța să avem răbdare și dacă n-am complica atât de inutil totul. Ei știu prea bine că e in zadar să încerci să înțelegi și se concentrează pe lucruri care contează, pe iubire. Noi, femeile, ne străduim prea mult să-i înțelegem și, pierzându-ne în detalii, uităm să-i iubim așa cum ne-am dori. Și cumva, și pentru asta, tot pe ei îi găsim vinovați.

CITEȘTE ȘI :  Nu ştiu cine sunt eu… nu ştiu cine eşti tu...

Bărbații nu uită niciodată numele persoanei pe care a iubit-o cândva, cum nu uită nici de camaradul din război. Amintirile lui sunt sfinte, chiar dacă o parte din suflet i-a rămas acolo, pe front, cu ea. Femeile vorbesc mult despre iubirea lor, se cutremură, se dau de pământ, bocesc și delirează, și probabil că sunt sincere când o fac, însă, când întâlnesc o altă iubire, vor uita tot ce a fost până la ea. Pentru că femeile pot iubi de fiecare dată pentru prima dată. Bărbații pot iubi cel mult de câteva ori, dacă nu au ghinionul să iubească o singură dată.

Și atunci, am putea respecta tăcerea lor compensată în fapte și gesturi care ascund tandrețuri pe care, chiar noi, femeile, în toată faima noastră de fi romantice și profunde, n-am putea să le înțelegem. Am putea să oferim mai multă încredere și siguranță. De fapt, am putea să oferim ceea ce strigăm în gura mare că nu primim niciodată din partea lor. Am putea să fim credincioase și să plecăm capul, fiindcă nu întotdeauna avem dreptate, iar de cele mai multe ori suntem chiar departe de realitate.

CITEȘTE ȘI :  Asumă-ți iubirea, omule frumos...

Am putea să învățăm de la bărbați ce înseamnă prietenia și cine știe dacă nu chiar și ce înseamnă dragostea.

ADVERTISMENT

S-ar putea să îți placă și :

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy