Prima pagină » Planta-liliac, exotism sau doar bizarerie?

Planta-liliac, exotism sau doar bizarerie?

by Inimă Albastră
273 views

Este recomandată și ca plantă de interior, adaptându-se foarte bine condițiilor de mediu dintr-o încăpere bine luminată. Însă și-ar dori-o multa lume în casă?

Planta-liliac face parte din familia Dioscoreaceae și este originară din zonele tropicale ale Asiei. Ineditul ei este reprezentat de inflorescența unică prin aspect, ce aduce foarte mult cu imaginea unui liliac cu aripile deschise.

Cum arată planta-liliac?

Are frunze lungi, de un verde aprins, care ajung uneori și la 30-40 cm. Floarea este la capătul unei tije înalte și are o nuanță foarte închisă de violet. Există și flori complet negre.

Din mijlocul florii pornesc niște filamente, asemănătoare unor mustăți lungi, care înglobează o inflorescență ca un mănunchi. Aspectul general este destul de bizar, însă multe persoane îl consideră de un exotism aparte.

CITEȘTE ȘI :  Flori și plante negre : detalii surprinzătoare și neobișnuite în grădina ta

Cum se înmulțește?

Tacca chantrieri, căci asta este denumirea ei științifică, se înmulțește prin tuberculi, prin divizarea tufei sau prin semințe. Ultima modalitate este cea mai dificilă și necesită destul de mult timp de la plantare până la apariția plantei (până la 8 luni).

ADVERTISMENT

Ce condiții îi trebuie să fie „fericită”?

Planta liliac are nevoie de câteva condiții pentru ca inflorescența să fie sănătoasă și să țină mult. Astfel:

-are nevoie de pământ ușor acid, cu adaos de nisip. O soluție poate fi mraniță de grădină amestecată cu turbă acidă și îngrășământ lichid, periodic.

-are nevoie de un nivel ridicat de hidratare, însă se pune doar apă stagnată la rădăcini. De asemenea are nevoie de pulverizare pe frunze, zilnic.

CITEȘTE ȘI :  9 reguli datorită cărora vei fi mereu slabă

-are nevoie de lumină din abundență, însă de evitat razele soarelui direct pe frunze sau inflorescență, pentru că provoacă pete de decolorare.

-are nevoie de temperaturi ale mediului crescute, astfel că vara trebuie menținută la 25-28 grade C, iar iarna temperatura nu trebuie să scadă sub 18 grade.

Când înflorește Tacca chantrieri?

Dacă are toate condițiile de dezvoltare floarea-liliac înflorește o singură dată pe an, vara, iar floarea poate ține și până la o lună jumătate.

Sursa

ADVERTISMENT

S-ar putea să îți placă și :

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy