Prima pagină » Să te îndrăgostești este atât de ușor…

Să te îndrăgostești este atât de ușor…

by Inimă Albastră
193 views

Să te îndrăgostești este atât de ușor. Este ca și cum ai cădea într-o groapă; să ieși din ea este mult mai greu. Va trebui însă să ieșiți, căci atunci când iubirea dispare, groapa devine un iad. Din vechea poveste de iubire nu mai rămân decât certurile, cicăleala și tot felul de răutăți venite din ambele părți. Nimeni nu dorește să își rănească partenerul sau partenera, dar din cauză că se simte el însuși rănit, il (o) rănește la rândul lui, proiectându-și nefericirea asupra sa.

Cel mai bun moment de a mă întreba ce aveți de făcut nu este acesta, ci cel in care începeți să vă îndrăgostiți, când nu ați căzut în groapă. V-aș putea învăța atunci să practicați o cu totul altă poveste de iubire, numită a te ridica întru iubire. În acest caz, nu vor mai exista probleme. Să te înalți pe aripile iubirii este cât se poate de ușor,iar ieșirea dintr-o asemenea relație devine infinit mai ușoară, căci te ajută forța gravitației. Să cazi este ușor; de aceea aveți grijă ca acesta să fie pasul doi; pasul unu trebuie să fie urcușul.

CITEȘTE ȘI :  Târziu în noapte , somnul nu vrea să te răpească ...

Ați făcut deja pasul cel simplu; acum urmează cel dificil. Sunteți nevoit să suportați toate aceste lacrimi și toate aceste conflicte, dar nimic nu va mai putea readuce înapoi iubirea.

ADVERTISMENT

Trebuie să înțelegeți un lucru simplu: iubirea aceea de care vorbești nu poate fi controlată. Ai căzut în ea. Nu te-ai putut împotrivi la vremea respectivă acestui proces. Pur și simplu s-a întâmplat. Dar iubirea este ca o briza ușoară – vine și pleacă. Acesta nu este un lucru rău, căci dacă ar rămâne pe loc, ar deveni stagnantă.

Ar trebui să faceți amândoi un efort pentru a înțelege că deși iubirea a dispărut, nu aveți nici un motiv să vă urâți reciproc, căci nici unul dintre voi nu este vinovat de distrugerea iubirii. Nici unul dintre voi doi nu a creat iubirea. Ea a venit și a plecat, la fel ca o briză, iar dumneavoastră v-ați bucurat de aceste momente. Fi-ți recunoscători și ajutați-vă reciproc să ieșiți din groapă. Atunci când te afli în groapă, nu ai altă cale. Bărbatul ar trebui să-și dovedească buna creștere, oferindu-și umerii pentru a ajuta femeia să iasă prima din groapă.

CITEȘTE ȘI :  M-am trezit într-o dimineață cu presimțirea că...

Din păcate, nimeni nu mă întreabă niciodată nimic înainte să se îndrăgostească. Ciudat lucru! Timp de 39 de ani am așteptat ca cineva să mă întrebe cum trebuie să se îndrăgostească. Nimeni nu a făcut-o însă. Dacă ar fi făcut-o, i-aș fi spus: “nu cădea niciodată în dragoste (fall in love); Ridică-te în iubire”.

Iar ridicarea pe aripile iubirii înseamnă să înveți, să te transformi, să te maturizezi. În ultima instanță, ea va ajuta să creșteți, iar două persoane adulte nu se ceartă niciodată. Ele încearcă să se înțeleagă una pe cealaltă, să își rezolve problemele.

ADVERTISMENT

S-ar putea să îți placă și :

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy