Prima pagină » Șampania – 15 lucruri pe care nu le știai despre ea

Șampania – 15 lucruri pe care nu le știai despre ea

by Inimă Albastră
188 views

Șampania este o băutură consumată de majoritatea populației de pe planetă în această perioadă a anului și cel mai probabil și voi ați gustat cel puțin un pahar de șampanie în aceste zile.

Dacă vreți să știți mai multe despre această băutură fină și elegantă poate că ar trebui să citiți rândurile de mai jos:

1. Șampania are de cel puțin trei ori mai multe bule decât berea. De fapt, fiecare sticlă normală de șampanie conține aproximativ 49 de milioane de bule.

2. În fiecare secundă șampania are 30 de bule care se sparg.

3. Cea mai mare sticlă de șampanie din lume poartă numele de Melchizedek , aceasta fiind echivalentul a 40 de sticle normale de șampanie sau a treizeci de litri.

CITEȘTE ȘI :  De ce se saruta oamenii.

4. Dopul de șampanie care deține recordul pentru cea mai mare distanță parcursă, a sărit aproximativ 54 de metri.

5. Șampania propiu-zisă este produsă numai în regiunea Champagne din Franța. Se presupune că aceasta a fost inventată din greșeală de către călugărul Dom Perignon.

Datorită legii dreptului de autor, ceilalți producători de vin spumant din alte zone nu pot utiliza numele de șampanie chiar dacă produsele lor sunt cel puțin egale din punct de vedere calitativ cu cele produse în regiunea numită mai sus.

6. Soiurile de struguri din care se face șampania sunt în număr de trei: Chardonnay, Pinot Noir și Pinot Meunier.

ADVERTISMENT

7. Primele stricle de șampanie erau cu adevărat letale, de acea mai purtau și numele de „vinul diavolului”. Presiunea din sticle este enormă și metodele de a produce sticle care să găzduiască această băutură nu erau prea evoluate astfel că explodau atunci când erau desfăcute.

CITEȘTE ȘI :  Broasca cu ochii rosii

8. Guvernul francez crede că regiunea Champagne ar trebui inclusă în patrimoniul UNESCO, iar o decizie în acest sens va fi luată de această organizație în anul 2015.

9. Cu cât bulele sunt mai mici, cu atât șampania este de o calitate mai ridicată.

10. Cea mai scumpă șampanie din lume costă 35.000$, are o vechime de peste 100 de ani, poartă numele de Heidsieck Monopole Champagne 1907, și poate fi cumpărată de la hotelul Ritz-Carlton din Moscova. Există numai 168 astfel de produse în lume.

11. Șampania nu devine mai bună o dată cu trecerea timpului.

12. Volumul de dioxid de carbon este de 6 ori mai mare decât volumul de lichid dintr-o sticlă de șampanie.

CITEȘTE ȘI :  Nostradamus

13. Șampania fermentează de două ori, o dată în butoi și o dată în sticle.

14. Se spune că Marilyn Monroe a utilizat 350 de sticle de șampanie pentru a face putea face baie în această băutură.

15. Din câte se pare există în lume îndeajuns de multe sticle încât fiecare om de pe planetă să poată bea un pahar de șampanie.

Suntem siguri că savoarea șampaniei v-a gâdilat și în acest an într-un mod plăcut simțurile.

Sursa : www.BunaDimineata.ro

ADVERTISMENT

S-ar putea să îți placă și :

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy