Prima pagină » Seminţele de chia

Seminţele de chia

by Inimă Albastră
191 views

Salvia hispanică, cunoscuta și sub denumirea de Chia, este o specie înrudită cu menta.

Originară din sudul și centrul Mexicului și Guatemala, chiar a fost cultivată de azteci în epoca precolumbiană și era considerată atât de valoroasă, încât localnicii o dădeau ca tribut stăpânilor.

Semințele de chia sunt foarte bogate în acizi grași omega 3, mult mai mult decât semințele de in. Sunt atât de bogate în antioxidanți încât nu se deteriorează și pot fi păstrate pentru perioade mai lungi de timp fără a deveni râncede.

Dacă semințele de in necesită a fi sparte înainte de a fi consumate pentru a fi digerate mai ușor, semințele de chia nu necesită acest lucru pentru că se digeră foarte ușor.

CITEȘTE ȘI :  Armata de teracota – a 8-a minune a lumii !

Au un procent ridicat de fibră, calciu, fosfor, magneziu, mangan, fier, zinc.

Dacă o să puneți o linguriță de semințe de chia într-un pahar cu 30 ml apă veți obține un gel. Cercetătorii afirmă că această reacție are loc și în stomac, încetinind procesul prin care enzimele digestive descompun carbohidratii în zahăr simplu.

ADVERTISMENT

Semințele de chia conțin mai multă proteină decât cerealele și, spre deosebire de acestea, este o proteină completă, ceea ce înseamnă că aminoacizii esențiali se găsesc într-un raport echilibrat.

Nu au nici o aroma ci capătă gustul pe care doriți în funcție de celelalte ingrediente ale produsului în care-l încorporați. Sunt foarte bune pentru diabetici, atât prin indicele glicemic mic, cât și prin faptul că imprimă o digestie lentă.

CITEȘTE ȘI :  Cum a fost descoperit aluminiul

Semințele de chia sunt bune și pentru cei care fac sport. Înainte de antrenament sau competiție sportivă în care aveți nevoie să fiți hidratat, beți semințe de chia înmuiate în apă pentru că hidratează bine organismul.

Prin conținutul de Omega3 ajută la scăderea colesterolului.
Încorporat în preparate vă oferă pe lângă nutrimentele mai sus enumerate stare de sațietate, care durează datorită faptului că se digeră lent.

Semințele de chia pot folosite în: musli, salate, rețete de torturi, prăjituri și clătite, supe, sosuri, smoothie-uri.

Sursa: traiescsanatos.ro

ADVERTISMENT

S-ar putea să îți placă și :

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy