Prima pagină » Smochinele – fructele miraculoase ale Cleopatrei

Smochinele – fructele miraculoase ale Cleopatrei

by Inimă Albastră
264 views

Smochinele prezintă beneficii importante pentru sănătate, motiv pentru care au fost considerate alimente-tratament încă din timpuri străvechi.

Sunt fructe delicioase pe care le putem consuma atât în stare proaspătă cât și deshidratate sau congelate. Însăși Cleopatra avea printre preferințele alimentare consumul de smochine.

– conțin potasiu, un ion esențial pentru sănătatea inimii

 conțin o cantitate însemnată de potasiu, ion care protejează sistemul cardiovascular și pe care îl pierdem ușor din organism la schimb cu sodiul. De aceea persoanele care consumă multă sare sau multă carne în detrimentul consumului de legume riscă boala cardiovasculară, în special hipertensiune arterială.

Smochinele sunt fructele frumuseții și ale tinereții

CITEȘTE ȘI :  De ce câinii îşi aşteaptă uneori stăpânii şi ani de zile?

ADVERTISMENT

 conțin o cantitate însemnată de vitamina C, vitamină care este implicată în menținerea rețelelor de colagen din organism. Colagenul se găsește atât în straturile subcutanate, menținând fermitatea pielii, dar și în alte țesuturi conjuctive care se găsesc în structura tuturor sistemelor din organism.

Practic fără vitamina C nu am putea trăi, carența acestei vitamine determinând boala pe care o cunoaștem sub denumirea de scorbut.

Astfel că smochinele contribuie la menținerea sănătății întregului organism și la întarzierea apariției ridurilor.
Smochinele au efecte anticancerigene și antiosteoporotice

– conțin antioxidanți puternici care inhibă dezvoltarea celulelor canceroase și de asemenea contribuie la diminuarea stresului oxodativ. Cu un conținut foarte ridicat în calciu smochinele contribuie la menținerea tonusului muscular și sănătății oaselor prevenind în timp osteoporoza. 

CITEȘTE ȘI :  Câinele de preerie

În sezonul lor, nutriționiștii recomandă consumul zilnic de smochine.

Sursa: Healthy Kudika

ADVERTISMENT

S-ar putea să îți placă și :

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy