Prima pagină » Știai că există banane roșii?

Știai că există banane roșii?

by Inimă Albastră
748 views

Bananele roșii, numite și Red Dacca, sunt o varietate de banane cu coaja violet-bordo. Sunt mai scurte decât bananele galbele, obișnuite și au un gust foarte specfic.

Bananele sunt într-o mare varietate de soiuri. Pe piață se comercializează în principal soiul Cavendish. Uneori, însă, vom putea găsi și baby banana, plantain și banane roșii (pe care le veți găsi mereu mici, cam cât un baby banana; atât de mari se fac ele, dar nu sunt baby). De ce se numesc roșii? Pentru că au coaja de o culoare vișinie.

În unele zone, dar mai ales prin zonele africane, aceste banane mai poartă denumirea de: „red dacca”. După acest nume veți găsi pe internet și mai multe informații decât am prezentat eu, dar ele sunt în diverse limbi străine.

Cum se mănâncă?

CITEȘTE ȘI :  Minuni ale naturii spectaculoase.

Se desfac ceva mai greu ca bananele obișnuite, deci ar trebui defăcute de la codiță sau crestat vârful cu cuțitul.

Cum se aleg?

Bananele coapte sunt mai moi, nu au aproape nicio pată verde, au ca niște nervuri pe coajă (nu mai sunt așa fin și lucioase) și din negre (necoapte au culoarea bananelor stricate cu câteva pete verzi) au devenit vișinii. Se mai coc și în casă în aproximativ două săptămâni. Pentru a grăbi coacerea, se pot băga în frigider 1-2 zile între alte banane, apoi dacă se vor ține încă 2-3 zile lângă o sursă de căldură, vor deveni bune de mâncat. Necoapte nu sunt bune de nimic! Nici coaja nu se desface; sunt un fel de plantain necoapte, dar au miros de banană clasică.

Ciorchinii bananelor Red Dacca sunt atât de viguroși, încât pot produce până la 100 de fructe.

CITEȘTE ȘI :  Cedrii din Liban

Pulpa bananelor roșii este mai moale și mai cremoasă decât cea a bananelor roșii, este de culoare roz și are aromă de căpșune.

Miezul acestui fruct tropical conține o cantitate mare de beta-caroten și de vitamina C. De asemenea, conține 3 zaharuri naturale: zaharoza, glucoză și fructoză, ceea ce înseamnă că bananele roșii, la fel ca și bananele obșnuite sau ciocolata, declanșează eliminarea ”hormonului fericirii”, în organism.

ADVERTISMENT

Bananele roșii sunt favoritele locuitorilor din America Centrală, dar au început să fie exportate de către Costa Rica, în toate țările lumii , inclusiv în Republica Moldova.

Atunci când alegeți banane roșii, fiți atenți la crăpăturile care pot fi identificate pe suprafața coajei. Cele mai bune banane roșii sunt cele care au coaja culoare bordo închisă.

CITEȘTE ȘI :  Misteriosul oraş subteran din România

Dacă le cumpărați verzi, trebuie să le lăsați la temperatura camerei, pentru câteva zile.

Trebuie să fiți atenți, totuși, pentru că aceste banane elimină gazul numit etilenă, care este toxic pentru fructele care sunt în preajmă.

Caracteristici:
Miros: de banană normală (cavendish); așa pare
Gust: ca de cavendish, dar ceva mai dulce. Diferă puțin gustul de varianta clasică, dar nu cu mult.
Culoare: exteriorul vișiniu și puțin pătat, interiorul ca la culoarea unei banane normale sau puțin roșiatic și secționată, e portocalie, ca papaya (am nimerit și cu miez alb și cu miez portocaliu)
Aspect: sunt micuțe; zici că-s baby
Consistență: parcă e mult mai cremoasă față de varianta simplă.

ADVERTISMENT

S-ar putea să îți placă și :

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy