Prima pagină » Știm exact când și cât să lingușim ca să obținem ceva.

Știm exact când și cât să lingușim ca să obținem ceva.

by Inimă Albastră
95 views

Știm exact când și cât să lingușim ca să obținem ceva. Ne închipuim drept victime a tot ceea ce nu corespunde cu planurile noastre bine puse la punct, până ajungem să ne convingem și pe noi înșine că suntem. Facem repede depresii din nimic și ne lamentăm că viața nu e dreaptă când nu ne iubește cineva cu forța.

Devenim și violenți dacă e nevoie să ieșim în evidență atunci când nu ne ajută altceva sau dacă vrem neaparat să demonstrăm nimic altceva decât propriul egoism. Desigur, chiar și așa, putem câștiga o grămadă de simpatizanți de partea noastră. „Ce nebun ai fost!” , ” Bine le-ai zis” și ” Ține-o tot așa”.

Așadar, trăim zile în care poți fi admirat pentru insultele pe care i le aduci cuiva ( dacă ai noroc, unii își vor lua și notițe și vorbele tale pot ajunge tic verbal!), pentru cât de mult ai mințit despre un om pe care îl cunoști sau nu, pentru cât de tare ți-ai bătut vecinii că ți-au călcat prin fața casei sau pentru câți ani de pușcărie ai făcut.

CITEȘTE ȘI :  Omul ce l-ai iubit cândva...

Dar atenție! Poți fi admirat pentru orice care nu include un gest frumos, un sentiment sincer sau un îndemn la mai bine. Orice manifestări de genul acesta pot provoca blocaj mental celor pentru care iubirea nu există, totul are o ordine prestabilită în mintea lor ( adică răspunsurile și reacțiile tale trebuie să fie cel puțin similare cu ceea ce cred ei că vei răspunde, altfel îi poți dezamăgi imediat și ireversibil ) sau pentru cei care au versiuni apocaliptice despre orice: „există numai rău pe pământ, deci sfârșitul trebuie să fie aproape”, „asta e doar binele dinaintea răului” etc.

CITEȘTE ȘI :  Lipsa adevărului duce la falsitate...

ADVERTISMENT

Oamenii vor intra în atacuri de panică dacă le cedezi trecerea atunci când tu ai prioritate, vor avea gesturi convulsive la vocea ta liniștită și vor suna la poliție dacă le bați la ușă să le spui că le-ai găsit portofelul cu bani. Ne-am desprins și de ultimele firicele de compasiune față de restul oamenilor. Tratăm totul superficial, suspicios și banal. Nu găsim utilitatea sentimentelor pentru că, practic, ele sunt utile doar pentru sufletul nostru.

Dar și cuvântul „suflet” e oarecum exotic și folosit doar în poezii. Ne-au călcat în picioare orgoliile, egoismul și intoleranța și ne-am bătut joc de puținele urme de inteligență atunci când am lăsat să se întâmple toate astea. Pentru că fiecare am fost martori la condamnarea sufletelor noastre, am ales singuri ghilotina când n-am avut curaj să spunem ce simțim cu adevărat, să fim sinceri sau să încercăm să fim mai buni decât știm că n-am fost ieri.

CITEȘTE ȘI :  Bărbații nu au înțeles un lucru...

Însă, neavând conștiința propriilor greșeli și fiindcă nu am obține nici un interes din asta, avem nevoie de motive ca să fim oameni.

Căutăm rațiuni ca să tratăm normal oamenii, ca să fim curioși de ceva mai mult decât știm deja și avem mereu un plan de rezervă, căci, cu siguranță, lucrurile nu pot fi niciodată atât de bune pe cât par. Am ajuns paranoici.

ADVERTISMENT

S-ar putea să îți placă și :

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy