A te iubi pe tine însuți înseamnă că poți să fii liber…

  A te iubi pe tine însuți înseamnă că poți să fii liber – liber în simțire, în gândire, să ai păreri, liber  în deciziile pe care le iei, în alegerile pe care le faci, în responsabilitățile pe care ți le asumi.

  ADVERTISMENT

  Iubirea de sine se construiește încă din copilărie, o dată cu dragostea necondiționată pe care o primești de la părinți, odată cu încurajările, laudele, îmbrățișările și susținerea acestora. Odată cu primele succese, dar și cu primele eșecuri din care înveți o lecție constructivă.

  Pentru a merge mai departe și pentru a-ți construi singur fericirea este important să schimbi viziunea, să încerci să te desprinzi de trecut și să privești în perspectivă, să te gândești la cine ești TU, la ce îți dorești TU, la ce poți face TU pentru tine, pentru viața ta, pentru viitorul tău.

  CITEȘTE ȘI :  Când iubești cu adevărat adormi cu chipul persoanei iubite în gând...

  ADVERTISMENT

  Poate că nu știi de unde să începi, cum să faci sau ce să faci și nici nu pot să spun că este ușor. Dar merită să încerci și să începi de undeva. Ideile și resursele vor veni de îndată ce ți-ai stabilit un obiectiv.

  Numai cunoscându-te vei putea să schimbi ceva. A te cunoaște pe tine însuți înseamnă în primul rând a fi atent la tine, a fi conștient de ceea ce ești, de ceea ce îți dorești de la tine, de la viața ta. Dacă ți se pare că viața ta nu merge în direcția bună, dacă te simți apăsat, trist, nefericit, împovărat, oprește-te puțin, stai de vorbă cu tine, ascultă-te.

  CITEȘTE ȘI :  Nu te urăsc, urăsc faptul că încă te iubesc...

  Cine ești tu? Ce îți dorești să faci cu viața ta? Ce te oprește să faci ce vrei cu viața ta?

  Este important să știi că orice problemă are o rezolvare, chiar dacă vorbim de o rezolvare rapidă sau de una care implică eforturi susținute pentru perioade mai lungi de timp sau chiar ani.

  ADVERTISMENT