Prima pagină » Templul de la Șinca Veche, locul unde toate dorințele se împlinesc

Templul de la Șinca Veche, locul unde toate dorințele se împlinesc

by Inimă Albastră
190 views

Omenii spun că în acest templu toate dorințele se împlinesc celor cu sufletul curat.Templului Dorințelor i se mai spune Templul Ursitelor sau Grota de la Șinca Veche sau chiar Templul Extraterestilor. Oamenii au ales aceste denumiri după întâmplările inexplicabile petrecute de-a lungul anilor.

Construcția, extrem de bizară se află la câțiva kilometri de localitatea Persani, relatează romaniatv.net. Ținutul pare rupt din basm, iar felul în care arată grota, iți dă primii fiori.

Se spune că templul are origini dacice, având peste 7000 de ani vechime. Este format din cinci încăperi, are două altare și un turn prin a cărui deschidere se poate vedea cerul”.

CITEȘTE ȘI :  Zece lucruri uimitoare pe care nu le ştiai despre tine

Aici se află un alt mister al locului: peretele altarului are inscripţionate un portret despre care se spune că este al Mântuitorului şi două simboluri care conferă unicitate acestui sălaş – o stea cu şase colţuri, hexagrama, cunoscută sub numele de Steaua lui David sau Pecetea lui Solomon şi cercul Yin-Yang, ambele fiind două simboluri ezoterice, cunoscute în toate şcolile de misterii.

Pe baza acestor informații s-a încercat determinarea vârstei acestui templu. Nimeni nu a reușit să-i atribuie o vârstă reală, cu toate acestea există diverși specialiști care susțin că este de origine dacică sau chiar proto-creștină. Alte voci sunt de părere că templul este mult mai vechi de atât, având peste 7000 de ani vechime.

CITEȘTE ȘI :  De ce se saruta oamenii.

ADVERTISMENT

Aici este locul unde pătrund energiile pozitive si unde, spune legenda, oamenilor cu suflet curat li se îndeplinesc dorințele și mai ales sunt tămăduiți și de cele mai grele boli.

„Se spune că în această zonă este Universul credinței. Toți cei care au fost aici în Grotă li s-au îndeplinit dorințele”, spune unul dintre vizitatori.

Turiștii vorbesc despre momente unice trăite în inima Templului. „Oameni care au auzit coruri de călugări, cântări bisericești într-o limbă veche înțeleasă parțial”, spune MARIA BAGIU, medic de meserie, care a descoperit locul în anul 2004. A renunțat la medicină ca să se dedice intrutotul locului. La acea vreme suferea de o boală incurabilă și este sigură că energiile din Tmplu au vindecat-o.

CITEȘTE ȘI :  O nouă specie de pasăre a apărut în fauna din România

De-a lungul anilor, unii turiști au susținut că pe fotografiile care se fac aici apar sfere albe, invizibile însă în momentul fotografierii.

Este unul dintre cele trei puncte energetice din România, unul fiind Sfinxul, Cetatea Sarmizegetusa a doua și al treilea aici. O taină a locului spune că cine vine o dată se întoarce. Și chiar așa se întâmplă.

ADVERTISMENT

S-ar putea să îți placă și :

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy