Top 5 cele mai ciudate fructe din lume

  Știi deja că este bine să mănânci fructe pentru a-ți păstra sănătatea. Obișnuit cu fructele neaoșe și cele de import, ai putea crede că le-ai văzut deja pe toate. Și totuși, îți oferim în continuare o listă de cinci cele mai ciudate fructe pe care cel mai probabil nu le-ai mai văzut până acum!

  ADVERTISMENT

  Kiwano

  Kiwano (Cucumis metuliferus) este o combinație între castravete și pepene. Acest fruct ciudat este comestibil, fiind, totuși, utilizat cel mai adesea pe post de ornament. Când este copt, kiwano are coaja portocalie și un interior cu o consistență gelationoasă, de culoare verde. Kiwano este cultivat în Africa, dar poate fi găsit și în California, Chile, Argentina sau Noua Zeelandă.

  CITEȘTE ȘI :  Cele mai ciudate granite de țări

  Fructul stea

  Fructul stea sau carambola este un fruct tropical care este din ce în ce mai popular in SUA. Numele său provine de la forma de stea pe care fructul feliat o are. Coaja sa are o culoare gălbuie spre verde și un gust ciudat, ce îmbină aromele unor fructe ca prunele, ananasul și lămâile.

  Rambutanul
  Rambutanul

  ADVERTISMENT

  Unul dintre cele mai ciudate fructe din lume, rambutanul este acoperit de piciorușe roșii și verzi. În interior are un fruct asemănător celui de litchi. Gustul său este dulce-acrișor. Un copac de dimensiuni medii produce în fiecare an între 5000 si 6000 de fructe, adică circa 60-70 de kilograme de rambutan.

  CITEȘTE ȘI :  7 motive care te fac să caşti în exces!

  Ackee
  Ackee

  Ackee este fructul național al Jamaicăi. Acest fruct ciudat a fost importat în Jamaica din Africa de Vest înainte de 1778. De atunci, a devenit un ingredient important în bucătăria locală și este cultivat în zonele tropicale și subtropicale din lumea întreagă. Ackee nu este un fruct comestibil în totalitate. Doar interiorul galben și cărnos poate fi consumat, părțile roșiatice fiind extrem de otrăvitoare.


  Mana lui Buddha

  Un fruct foarte ciudat este și cel numit Mâna lui Buddha. Acesta este una dintre cele mai vechi varietăți de citrice, având un parfum de lămâie. Este folosit, în general, în lichioruri și pentru a da aromă vermutului. Mana lui Buddha este cultivat și pentru coaja sa, care se adaugă în mâncăruri, dar care este folosită și ca esență pentru parfumuri.

  CITEȘTE ȘI :  16 lucruri pe care nu le ştiai despre somn

  Sursa

  ADVERTISMENT