Trandafirii negrii

Inimă Albastră

Trandafirii negrii sunt destul de rari,dar extraordinar de frumoși.Imaginile pe care vă invit să le priviți nu sunt prelucrate grafic. Ele prezintă o specie foarte rară de trandafir: “trandafirul negru” sau, mai exact, “trandafirul Halfeti”, numit astfel după localitatea din Turcia în care este crescut.

trandafiri-negri-1

Deși trandafirii par atât de negri încât te-ai putea gândi că au fost colorați de cineva, aceasta este culoarea lor reală. Care culoare, observată de foarte aproape, se dovedește a fi o extrem de închisă nuanță de purpuriu. O culoare care este dată de calitatea solului din Halfeti și de compoziția apei freatice din această localitate.

trandafiri-negri-2

Trandafirii negrii sunt simboluri prezentate în ficțiune cu multe înțelesuri și titluri diferite, cum ar fi catifea neagră , magie neagră, barkarole, frumusețe neagră, jad negru de Toscana , și Baccara. Trandafirii numiți trandafirii negrii sunt punct de vedere tehnic o nuanță foarte închisă de roșu, violet sau maro. Culoarea unui trandafir poate fi adâncit prin plasarea unui trandafir întunecat într-un vas cu apă amestecată cu cerneală neagră. Alți trandafiri negri pot fi înnegriți prin alte metode, cum ar fi arderea.

trandafiri-negri-3

trandafiri-negri-4

trandafiri-negri-5

Localnicii consideră acești trandafiri un simbol al misterului, al speranței și pasiunii (iar unii dintre ei consideră că este un semn aducător de vești rele și prevestitor de moarte).

Sursa

         
Articolul anterior Articolul următor