Prima pagină » Un cuvânt de care ne leagă atât trecutul,prezentul cât si viitorul…

Un cuvânt de care ne leagă atât trecutul,prezentul cât si viitorul…

by Inimă Albastră
185 views

Un cuvânt de care ne leagă atât trecutul , prezentul cât si viitorul. Un cuvânt de care ne leagă amintiri, regrete, neliniști și uitări.

Un cuvânt pe care inima îl cunoaște,pe care mintea îl înțelege,pe care spiritul îl blamează. Iubim cu rețineri. Nu ne dăruim complet,integral, total fiindcă ne este teamă de respingeri, de falsitate, de înșelăciuni, trădare și minciuni. Trăim cu rețineri. Fiecare pas pe care îl facem , fiecare salt este mai întâi analizat, evaluat și mai apoi aprobat. Nu necunoscutul ne sperie ci lipsa încrederii în noi și în viață.

Am învățat că este mai bine să stai în banca ta, că este mai bine dacă ești rezervat , că este mai bine dacă te abții de la anumite lucruri sau sentimente. Mai bine pentru cine ? Pentru noi în nici un caz. Atunci când vrei ceva, dar numai dacă îl vrei cu adevărat , trebuie să faci totul ca să îl ai. Totul. Fără rețineri, fără limite, fără teamă. Reținerile sunt pur și simplu lanțuri invizibile de care ne legăm singuri, iar libertatea noastră este susținută de ele. De aceea ne simțim captivi în propria noastră viață, de aceea ne simțim străini față de cei dragi, de aceea preferăm singurătatea, uitarea, acceptarea. Puși în fața unei situații dificile , puși în fața unei alegeri , ne simțim oarecum ciudat, înfricoșați de alegerea pe care va trebui să o luăm. Intervin reținerile. Intervine sentimentul tulburător de negativism și frică.

CITEȘTE ȘI :  Îmi pare că bărbații sunt mai aproape de definiția iubirii...

ADVERTISMENT

Intervin întrebările și necunoscutul. Dacă nu va fi alegerea potrivită ? Dacă vom face din nou o greșală ? Dacă trebuie să ne limităm la ceea ce este în fața noastră , la ceea ce este tangibil ? Și astfel, luăm deciziile cele mai importante. Astfel , pierdem entuziasmul, curajul, speranța, credinta într-o viață mai bună. Astfel, ne pierdem pe noi înșine, fiindcă nu am avut curajul să ne eliberăm din propria carceră.

Noi suntem lașii. Noi suntem cei de care trebuie să ne fie milă. Nu-i nimeni vinovat de neîmplinirile noastre. Limitele interioare sunt mai dureroase decât orice limită exterioară.

ADVERTISMENT

S-ar putea să îți placă și :

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy