Prima pagină » Una din cele mai dramatice probleme ale lumii în care trăim

Una din cele mai dramatice probleme ale lumii în care trăim

by Inimă Albastră
92 views

Una din cele mai dramatice probleme ale lumii în care trăim se datorează faptului că îndrăgostiții încearcă să schimbe persoana pe care o iubesc. Ei nu înțeleg că dacă această se va schimba, iubirea lor va dispărea, căci ei s-au îndrăgostit de ea asa cum arată acum, nu într-o altă ipostază.

Înălțarea în iubire îți permite să înțelegi că fiecare are dreptul la propriul său teritoriu, pe care tu nu ai dreptul să-l încalci.

Dacă iubirea echivalează cu libertatea, necesitatea despărțirii dispare. Ideea separației apare numai atunci când vezi că te transformi într-un sclav, căci nimănui nu-i place sclavia.

Dar voi nu mă întrebați ce trebuie să faceți atunci când vă aflați pe fundul gropii pentru a ieși afară din ea. Un lucru este cert: eu nu am de gând să intru în groapă alături de voi pentru a vă ajuta să ieșiți de acolo! Din această perspectivă, va trebui să vă descurcați singuri. Dacă aș intra să vă ajut, voi doi ați ieși, iar eu aș rămâne pe fundul gropii! Iar eu nu cunosc pe nimeni pe care să-l întreb: “bine, dar eu cum ies de aici?”

CITEȘTE ȘI :  Dacă știam că te voi pierde, te sărutam pentru ultima dată...

De altfel, eu nu am acceptat niciodată sfaturile pe care nu le-am cerut personal. Sfaturile sunt sigurul lucru pe care toată lumea se grăbește să-l ofere pe gratis, dar nimeni nu-și dă osteneala să le urmeze. De ce ar face-o? Sfaturile pe care nu le-ai cerut nu pot fi prea înțelepte. Un om înțelept nu încearcă niciodată să își impună ideile în fața altor personae. Dacă cineva îl întreabă, el își spune părerea. Nimeni nu este însă obligat să o urmeze. Nu este ceva care “trebuie” făcut.

ADVERTISMENT

De aceea, tot ce vă pot spune este că v-ați oferit până acum unul altuia numeroase momente frumoase, de neuitat.

CITEȘTE ȘI :  În universul acesta infinit mă simt ca o picătură de ploaie ...

Uitați tot ce v-ați promis reciproc. Acele lucruri au fost adevărate la vremea când au fost rostite, dar timpul le-a schimbat. Dumneavoastră înșivă v-ați schimbat. Vă aflați amândoi la o intersecție, gata să o apucați în direcții diferite.

Poate ca nu vă veți mai întâlni niciodată. De aceea, despărțiți-vă într-o manieră cât mai nobilă. Dacă veți înțelege că despărțirea este absolut necesară, indiferent de maniera în care se va produce, atunci de ce sa nu o faceți cu grație?

Ați putea trăi în amintirea celuilalt, la fel cum și el ar putea trăi în amintirea dumneavoastră. Într-un fel, momentele trăite împreună vor continua să se îmbogățească de-a pururi. Dar pentru asta, va trebui să vă despărțiți frumos.

CITEȘTE ȘI :  Motive de ce iubim femeile

Acest lucru nici măcar nu este dificil, dacă ați înțeles ce este iubirea – care este un fenomen într-adevăr dificil. V-ați îndrăgostit fără să vă gândiți, dar ați înțeles foarte rapid că iubirea a dispărut. Acceptați acest adevăr și nu vă învinovățiți reciproc, căci nimeni nu este responsabil. Ajutați-vă unul pe celălalt și despărțiți-vă prieteni.

ADVERTISMENT

S-ar putea să îți placă și :

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy