Prima pagină » Vrei sa ai arbore de avocado acasa? Iata cum.

Vrei sa ai arbore de avocado acasa? Iata cum.

by Inimă Albastră
968 views

Fructele de avocado sunt fructe foarte delicioase si sunt perfecte pentru orice tip de salata si guacamole. Daca mananci acest fruct des, de ce nu incerci sa in plantezi int-un ghiveci mic si sa ai propriul tau copac de avocata, vei salva timp si bani.

Avocado este o planta a sezonulu cald si poate fi distrus usor la temperatura scazuta sau inghet. In cotinuare iti voi arata cum sa plantezi acest copac intr-un ghiveci mic in casa ta sau in gradina.

Prima data trebuie sa extragi semintele

Mai intai de toate trebuie sa scoti cu atentie semintele din fructul avocado. Spalati bine fructul avocado si lasati-l cateva minute in apa, apoi incepeti decojirea fructului fara a exfolia pilea maro a semintelor.

CITEȘTE ȘI :  Trestia de zahăr (Saccharum officinarum)

Al doilea pas este de a patrunde pana la seminte

ADVERTISMENT

Semintele de avocado sunt de forma alungita deobicei desi exista cazuri in care este aproape ca o fera perfecta. Cu toateacestea fiecare seminta de avocado are un varf si un capat, de unde va creste si radacina. Varful semintei il vei observa prin forma lor ascutita, iar capatul este usor plat in partea de jos. Trebuie sa introduci fundul semintei intr-un pahar cu apa , iar partea superioara sa ramana in exterior trebuie sa o intepi cu 4 scobitori si sa o pozitionezi cum trebuie. Scopul acestui procedeu este de a pastra samburele afara si de a-l nu-l scufunda cu totul in apa.

CITEȘTE ȘI :  Minuni ale naturii spectaculoase.

Pasul trei permite semitei sa incolteasca

Vei observa ca la capatul semintei de avocado vor aparea primii muguri. Acest lucru se va intampla in decursul a 6 saptamani.

Cand mugurii ajung la lungimea de 10 cm poti pune putin pamant in pahar pentru ca samburele sa se obisnuiasca cu solul.

Planteaza samburele sa nu distrugi radacinele si tulpinele care au aparut la inceput. Samburele trebuie ingropat pe jumatata in pamant si nu in totalitate.

Plaseaza vasul intr-un loc luminos si ai grija sa pastrezi solul umed. Cu timpul planta ta va creste si te vei bucura de propriile fructe de avocado.

Sursă: andreiturcu.ro

CITEȘTE ȘI :  Petuniile Night Sky - aceste flori cuprind toată galaxia în petalele lor...

ADVERTISMENT

S-ar putea să îți placă și :

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy