Vrei sa ai arbore de avocado acasa? Iata cum.

  Fructele de avocado sunt fructe foarte delicioase si sunt perfecte pentru orice tip de salata si guacamole. Daca mananci acest fruct des, de ce nu incerci sa in plantezi int-un ghiveci mic si sa ai propriul tau copac de avocata, vei salva timp si bani.

  ADVERTISMENT

  Avocado este o planta a sezonulu cald si poate fi distrus usor la temperatura scazuta sau inghet. In cotinuare iti voi arata cum sa plantezi acest copac intr-un ghiveci mic in casa ta sau in gradina.

  Prima data trebuie sa extragi semintele

  Mai intai de toate trebuie sa scoti cu atentie semintele din fructul avocado. Spalati bine fructul avocado si lasati-l cateva minute in apa, apoi incepeti decojirea fructului fara a exfolia pilea maro a semintelor.

  CITEȘTE ȘI :  5 lucruri uimitoare pe care creierul tău le face în somn

  Al doilea pas este de a patrunde pana la seminte

  ADVERTISMENT

  Semintele de avocado sunt de forma alungita deobicei desi exista cazuri in care este aproape ca o fera perfecta. Cu toateacestea fiecare seminta de avocado are un varf si un capat, de unde va creste si radacina. Varful semintei il vei observa prin forma lor ascutita, iar capatul este usor plat in partea de jos. Trebuie sa introduci fundul semintei intr-un pahar cu apa , iar partea superioara sa ramana in exterior trebuie sa o intepi cu 4 scobitori si sa o pozitionezi cum trebuie. Scopul acestui procedeu este de a pastra samburele afara si de a-l nu-l scufunda cu totul in apa.

  CITEȘTE ȘI :  Misteriosul oraş subteran din România

  Pasul trei permite semitei sa incolteasca

  Vei observa ca la capatul semintei de avocado vor aparea primii muguri. Acest lucru se va intampla in decursul a 6 saptamani.

  Cand mugurii ajung la lungimea de 10 cm poti pune putin pamant in pahar pentru ca samburele sa se obisnuiasca cu solul.

  Planteaza samburele sa nu distrugi radacinele si tulpinele care au aparut la inceput. Samburele trebuie ingropat pe jumatata in pamant si nu in totalitate.

  Plaseaza vasul intr-un loc luminos si ai grija sa pastrezi solul umed. Cu timpul planta ta va creste si te vei bucura de propriile fructe de avocado.

  Sursă: andreiturcu.ro

  CITEȘTE ȘI :  Descoperiri științifice ciudate

  ADVERTISMENT