Prima pagină » Vrei sa-ti gasesti sufletul pereche?

Vrei sa-ti gasesti sufletul pereche?

by Inimă Albastră
149 views

Pana si cele mai cinice persoane isi doresc si spera ca vor intalni sufletul pereche, pe acel cineva perfect pentru ele, chiar si in imperfectiunile lui.

Femeile, firi mai romantice, numesc acel cineva „sufletul pereche”, fiind mai perseverente in goana dupa el. Insa tocmai aceasta goana le impiedica sa-l gasesca!

Psihologul Jean Cirillo, care are o experienta de 25 de ani in meserie si este fostul presedinte al Diviziei de Femei a Asociatiei de Psihologie din New York, spune ca goana dupa sufletul pereche este o irosire a timpului care nu genereaza nimic altceva decat frustrari si dezamagiri.

Conceptul hollywoodian al sufletul pereche este sortit esecului. Potrivit acestuia, daca iti intalnesti sufletul pereche veti trai impreuna fericiti pana la adanci batraneti, iar daca nu-l gasesti, te paste nefericirea. Statistic, cu sapte miliarde de oameni este cel putin dificil sa-l gasesti pe acel cineva perfect pentru tine, spune profesorul Cirillo.

CITEȘTE ȘI :  7 lectii de la cuplurile care au divortat

ADVERTISMENT

„Sufletul pereche este un mit derivat din mitologie potrivit caruia undeva in lume exista cealalta jumatate a ta care intregeste creatia divina. Dar este un mit, un fals, la fel ca Mos Craciun si Zana Maseluta, care se destrama pentru ca pentru materializarea ideii ai nevoie de o persoana reala”, spune psihologul Jean Cirillo.

Ea mai atrage atentia ca stabilirea unui ideal de suflet-pereche ne impiedica sa ne bucuram de oamenii din viata reala, de parteneri sau de potentiali parteneri, pentru ca – indiferent de calitati – intotdeana va exista o prapastie intre barbatul ideal si cel real.

Un iubit imaginar va fi intotdeauna mai bun decat unul real, „pentru noi ii dictam pasii”, spune Cirillo.

CITEȘTE ȘI :  5 greseli pe care le fac barbatii la prima intalnire

Specialistul in psihologie recomanda celor care nu si-au gasit inca sufletul pereche sa nu il mai caute. „Nu trebuie sa-ti cauti jumatatea, sa pui etichete precum Wrong sau Mr. Nobody, ci pur si simplu sa fii suficient de deschis ca om pentru a permite crearea unei legaturi amoroase cu un om care este potrivit tie pe termen lung, nu neaparat pana moartea va v-a desparti”, conchide Cirillo.

ADVERTISMENT

S-ar putea să îți placă și :

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy